stomen

Honey chicken wings met peultjessalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Roseval aardappels uit de oven

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de aardappels in achten. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de cajunkruiden erover en besprenkel met een scheutje olie. Meng alles goed door elkaar.

Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Honey chicken wings

Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de kippenvleugels met het sap van de limoen, knoflook, honing en de bloem. Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kippenvleugels in circa 15 minuten om en om goudbruin en gaar.

Peultjessalade

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. 

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in gelijke blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Meng in een kom de peultjes, paprika’s, tomaten, sla en een scheutje balsamicoazijn.