stomen

Hollandse snijbonensoep met gerookte kip en aardappels

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd de bleekselderijstelen in smalle boogjes.
Snijd het peterselie en selderijgroen fijn.
Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
Breng in een water koker 6 dl water aan de kook.

Bereiding:
Schenk de bouillon met stukjes kip in een kookpan. Roer het kokende water erbij en breng de bouillon aan de kook. Voeg de aardappelbokjes en kook ze in 15 minuten gaar in de bouillon (leg een deksel op de pan). Voeg na 5 minuten de snijbonen toe. Roer na weer 5 minuten de bleekselderij, kruiden, wit van de uitjes, witte bonen met het kookvocht en reepjes gerookte kipfilet erbij. Warm de soep goed door en roer het groen van de bosuitjes erbij.

Serveer de soep zo heet mogelijk.