Herfststoofpotje met kip en Pied de mouton
Receptinformatie
Verder: keukenpapier (of een borsteltje)
1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de steel en snijd de paddenstoelen in plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Maak de haricot verts schoon. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip in ca. 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Bak de paddenstoelen ca. 1 minuut met de groente mee.
3. Voeg de aardappelen, haricot verts, bouillon en de rozemarijn toe en breng het stoofpotje aan de kook. Laat het stoofpotje ca. 10 -15 minuten onafgedekt sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Schep het stoofpotje tussentijds regelmatig om.
4. Verwijder het takje rozemarijn en roer de crème fraiche door het stoofpotje. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.