stomen

Herfststoofpotje met kip en Pied de mouton

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de steel en snijd de paddenstoelen in plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Maak de haricot verts schoon. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip in ca. 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Bak de paddenstoelen ca. 1 minuut met de groente mee.
3. Voeg de aardappelen, haricot verts, bouillon en de rozemarijn toe en breng het stoofpotje aan de kook. Laat het stoofpotje ca. 10 -15 minuten onafgedekt sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Schep het stoofpotje tussentijds regelmatig om.
4. Verwijder het takje rozemarijn en roer de crème fraiche door het stoofpotje. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.