stomen

Heldere witlofsoep met mosselen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte en drijvende schelpen en schelpen die open blijven.
Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
Snijd de (bittere) kern uit de witlofstruikjes. Snijd het witlofblad in smalle reepjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Leg de mosselen in een kookpan met de prei en de peterselie, schenk het witbier erbij en breng de mosselen snel aan de kook. Kook ze in 10 minuten net gaar, zodat de schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelpen, maar houd een stuk of 8 in de schelp. Schep de mosselen terug in de pan, voeg de fond en mosterd toe en breng de soep al roerend tot tegen de kook aan. Voeg eventueel wat water toe, wanneer de hoeveelheid vocht te weinig is. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met roggebrood met roomboter en wat mosterd naar smaak.