stomen

Hartige taart (clafoutis) van spruitjes, champignons, ham en kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200°C, vet een ovenschaal of diepe taartschaal in.

Maak de spruitjes schoon. Maak de uitjes schoon, halveer de sjalotjes, laat zilveruitjes heel. Maak de champignons schoon.

Bereiden:
Zet de spruitjes op met kokend water en kook ze 5 minuten voor. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de uitjes en champignons 5 minuten. Schep de uitjes met champignons, de spruitjes en de hamreepjes in de ovenschaal. Zeef de bloem in een kom. Klop de eieren met de melk los en schenk dit, al roerend vanuit het midden, bij de bloem, zodat een klontervrij beslag ontstaat. Voeg naar smaak wat zout, peper en nootmuskaat toe en schep bijna alle kaas erdoor. Schenk het beslag over de groente in de schaal. Strooi de rest van de kaas er over. Bak de clafoutis middenin de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis in punten.

Serveer er eventueel een tomaatsalade (met mosterddressing) bij.