stomen

Hartige gevulde appelen

Receptinformatie

Voorgerecht
30-40 min

Verhit de boter en fruit hierin de sjalotten glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Giet overtollig vet af. Voeg de tijm, calvados, cognac of appelsap, zout en peper toe en laat het mengsel al roerend doorkoken tot het vocht is verdampt. Snijdt de kapjes van de appelen. Hol de vruchten enigszins uit van binnen en verwijder de klokhuizen. Vul de vruchten met het vleesmengsel. Zet de appelen op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenvaste schaal gedurende 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC. Controleer regelmatig of de vruchten niet te droog worden. Dek ze in dit geval af met aluminiumfolie. Maak in de oventijd de portsaus. Breng de port met het kaneelstokje aan de kook en laat dit 5 minuten trekken. Verwijder het kaneel en voeg de kippenbouillon toe. Breng de saus op smaak met de citroensap en honing. Bind de saus eventueel met de maïzena. Schenk een deel van de saus op een schaal en zet de gevulde appelen erop. Geef de overgebleven saus er apart bij.