Hartige appelflappen met raapsteeltjes
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snipper de ui.
Snipper de appels.
Was de bosjes raapstelen en snijd de blaadjes van de stelen.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bereiding:
Smelt in een koekenpan de boter en fruit hierin de ui glazig en lichtbruin. Schep de raapsteeltjes erdoor en laat ze snel slinken. Neem de pan van het vuur. Meng in een kom appelsnippers, rozijnen, gefruite ui, raapstelen en bijna al het amandelschaafsel. Verkruimel de geitenkaas en schep dit door het mengsel.
Leg per persoon 3 lapjes bladerdeeg op elkaar, strooi tussen elk lapje wat bloem. Rol beide ‘stapeltjes’ uit tot een grotere vierkante lap met een dikte van 2-3 mm. Prik het deeg gelijkmatig in.
Verdeel de vulling over de beide deeglapjes en vouw ze dubbel. Druk de rand, eventueel met behulp van een vork, goed op elkaar. Klop het ei los en kwast de bovenkant hiermee in. Bestrooi de flapjes met de rest van het amandelschaafsel.
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bak de flapjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.