stomen

Hartige appelflappen met raapsteeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snipper de ui.
Snipper de appels.
Was de bosjes raapstelen en snijd de blaadjes van de stelen.
Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bereiding:
Smelt in een koekenpan de boter en fruit hierin de ui glazig en lichtbruin. Schep de raapsteeltjes erdoor en laat ze snel slinken. Neem de pan van het vuur. Meng in een kom appelsnippers, rozijnen, gefruite ui, raapstelen en bijna al het amandelschaafsel. Verkruimel de geitenkaas en schep dit door het mengsel.

Leg per persoon 3 lapjes bladerdeeg op elkaar, strooi tussen elk lapje wat bloem. Rol beide ‘stapeltjes’ uit tot een grotere vierkante lap met een dikte van 2-3 mm. Prik het deeg gelijkmatig in.

Verdeel de vulling over de beide deeglapjes en vouw ze dubbel. Druk de rand, eventueel met behulp van een vork, goed op elkaar. Klop het ei los en kwast de bovenkant hiermee in. Bestrooi de flapjes met de rest van het amandelschaafsel.

Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bak de flapjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge