stomen

Halfbevroren granadilla-ijs met gesmolten witte chocolade

Receptinformatie

Nagerecht
20-30 min

Bekleed een taartvorm van 18 cm zo strak en glad mogelijk met vershoudfolie.

Halveer de granadilla’s en lepel de vruchten leeg in een maatbeker, tot de benodigde hoeveelheid vruchtvlees met pitjes: 11/2-2 dl. Roer de likeur hier door. Klop de mascarpone met de gezeefde poedersuiker stijf wat luchtiger in 5 minuten. Verkruimel de schuimkoekjes grof. Spatel de schuimkoekjes en het vruchtvlees met pitjes door de room. Schep het mengsel in de taartvorm en strijk het bovenop glad. Zet de vorm in de vriezer en vries het mengsel 5-6 uur in. Breek intussen de chocolade in een schone kom. Hang de kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten. Stort de ijstaart op een snijplank, verwijder het vershoudfolie. Snijd de ijstaart in zoveel mogelijk zeer smalle punten en verdeel deze over zes of acht borden. Lepel de gesmolten witte chocolade er over. Serveer direct.