stomen

Gyros van lamsvlees met sperziebonen in pitabroodjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd het blad van de munt fijn.
Snijd het lamsvlees in dunne reepjes van 3 cm.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen 6 minuten voor. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Schep de lamsvleesreepjes om met de gyroskruiden.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de lamsvleesreepjes in 2-3 minuten goudbruin. Schep de ui en paprikasnippers erbij en roerbak 2 minuten. Schep de paprika en bonen erbij, knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak nog 2-3 minuten.

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster warm volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de fijngesneden munt bij de tzatziki.

Vul de pitabroodjes aan tafel met het vleesmengsel en schep er naar smaak wat tzatziki op.