stomen

Grote garnalen met komkommer en paksoi uit de wok met pandanrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Laat de garnalen ontdooien: leg de gesloten zak in een bak met koud water en ververs het water regelmatig. Dep de ontdooide garnalen droog.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.
Snijd de stelen van de paksoi in smalle boogjes en het blad in 2 cm brede repen.
Snijd de komkommer in schuine plakjes en de plakjes in repen.
Knip het muntblad fijn.
Pers de limoen uit.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak hierin op hoog vuur de uipartjes 2-3 minuten. Schep de paksoistelen erbij en roerbak 2 minuten. Schep de garnalen erbij en roerbak 3-4 minuten, tot de garnalen mooi roze zijn en krom trekken. Voeg de vissaus, oestersaus en 2 eetlepels limoensap toe en breng het vocht al omscheppend aan de kook. Schep de komkommer, het groen van de paksoi en de munt erbij en warm het geheel nog 1 minuut door.

Serveer de rijst apart er bij.