stomen

Groentesoep met macaroni en kaas

Receptinformatie

Pasta
Lunchgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3/4 liter water aan de kook. Snipper de ui. Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiding:
Verhit in een middelgrote kookpan of kleine braadpan de olie en fruit hierin de ui glazig. Schep de groente erbij en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak nog 1 minuut.

Strooi de macaroni op de groente in de pan. Schenk het kokende water erop, roer om en breng het water weer aan de kook. Kook de soep afgedekt zachtjes 9 minuten, zodat de macaroni gaar wordt.

Breng de soep op smaak met zout en peper en roer bijna alle basilicum er van het vuur af bij.

Verdeel de soep over soepkommen, strooi de rest van de basilicum en de crouton er over. Rasp aan tafel vers lekker veel kaas over de soep.