stomen

Groenterisotto met spekjes en kaas

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snipper de sjalotjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd 100 gram kaas in kleine blokjes, rasp de rest.
Breng in een waterkoker 5 dl water aan de kook, schenk het in een maatbeker en los het bouillontablet in het kokendhete water op.


Bereiding:
Bak in een hapjespan de spekreepjes in de olie zachtjes uit. Schep sjalotjes erbij en roerbak 2 minuten. Schep de rijst erbij en roerbak, tot de rijst glanzend wordt en gaat sissen. Roer de wijn erbij en laat de wijn door de rijst opnemen. Roer de bouillon door de rijst, voeg de groentemix toe en verwarm de rijst afgedekt, onder af en toe omscheppen, ± 15 minuten op halfhoog vuur, zodat het vocht door de rijst wordt opgenomen en de groente gaar wordt. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Het gerecht moet wat vochtig blijven. Schep tot slot de kaasblokjes en peterselie door de risotto.


Serveer de risotto met de geraspte kaas.