stomen

Groene spaghetti met mozzarella-tomatensaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem in zeer kleine blokjes.

Was de tomaten, snijd ze kruislings in en leg ze vervolgens 30 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan, verwijder het vel, halveer ze en hol ze uit. Verwijder de steelaanzetten. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak hem in kleine blokjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook.

Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en wat suiker.

Spoel de basilicum af en schud hem droog. Verwijder de steeltjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken in een zeef.

Schud de spaghetti op in de resterende olijfolie en doe ze in een grote schaal. Meng de mozzarella, de tomaten-knoflookmassa en de basilicum door de spaghetti en serveer direct.