stomen

Groene lintmacaroni met kip, sperziebonen en maïs

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Maak de maïskolf schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Leg de kolf in een pan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kolven 15 minuten. Giet de kolven af en vang het kookwater op. Of wikkel de kolf in magnetronfolie, leg de kolf in de magnetron en schakel deze 3 minuten in op volvermogen. Laat de maïskolf in het folie 5 minuten nagaren. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolf.

Haal de sperziebonen af.
Halveer het uitje, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Pluk de salie blaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze fijn.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiding:
Leg de lintmacaroni en sperziebonen in een kookpan, schenk het kookwater van de maïs er op, breng het water opnieuw aan de kook, roer om en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta en bonen in een vergiet en laat kort uitlekken. Houd de pasta warm in de kookpan, neem de sperziebonen er uit.

Verhit in een kleine wok of braadpan de olie en fruit hierin het uitje met de knoflook uit de pers en de salie. Schep de kipreepjes erbij en roerbak ze goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Schep de bonen en maïskorrels erbij en warm het samen nog even door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicumreepjes erdoor.

Verdeel de lintmacaroni over twee diepe borden. Schep het mengsel van kip en groentes er op.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!