stomen

Griekse pastasalade

Receptinformatie

Pasta
40-50 min

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vet en laat ze afkoelen.

Laat de gedroogde tomaten in een zeef uitlekken (de olie opvangen) en snijd ze klein. Was de tomaatjes, snijd ze in vieren en verwijder de steelaanzetten. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Was het groen van de lente-uitjes en snijd het in stukjes. Snijd de olijven in plakjes en de feta in blokjes. Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snijd de rest in kleine blokjes.

Verhit de olie van de gedroogde tomaten in een pan en bak de courgetteblokjes daarin 5 minuten.

Doe de pasta in een schaal en voeg de in vieren gesneden verse tomaten, de gedroogde tomaten, de ringetjes en het groen van de lente-ui, de olijvenplakjes, de fetablokjes en de zonnebloempitten toe. Verdeel de nog warme courgetteblokjes met de olie uit de pan over de salade.

Maak een dressing van azijn, olie, peper, bouillonpoeder, mosterd en suiker. Meng de dressing met de overige ingrediënten en laat het geheel 1 uur staan om in te trekken.

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge