stomen

Gratin van spruitjes en tomaten met stokbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui.
Hak de knoflookteen fijn.
Halveer de spruitjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Knip het basilicumblad in reepjes.

Bereiding:
Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de uitjes 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep de spruitjes en tomaatjes erbij en schep dit in de ovenschaal. Strooi de helft van de basilicumreepjes er over.

Klop de ricotta met de eieren en de slagroom tot een romig geheel. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Schenk dit uit over de groente in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de gratin in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Leg na 10-15 minuten het stokbrood bij de gratin in de oven en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar.

Strooi de rest van de basilicumreepjes over de gratin. Serveer het brood erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge