stomen

Gratin van in ham gerolde slakropjes op aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.
Breng in een waterkoker 5 dl water aan de kook.
Snijd het bruine stukje van de stronk van de slakropjes en halveer ze overlangs, zodat de bladeren aan elkaar blijven. Spoel ze goed schoon.
Snijd het bosuitje in smalle ringetjes.

Bereiding:
Leg de slakropjes in een magnetronschaal, dek de schaal af met het deksel of met magnetronfolie. Schakel de magnetron 4 minuten in op volvermogen. Leg de slakropjes halverwege om. Laat de kropjes in een vergiet uitlekken en druk overtollig vocht er voorzichtig uit.

Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Verwarm de puree, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de magnetron.

Neem de schaal met puree uit de magnetron. Verwarm de grillfunctie voor.

Rol de halve slakropjes elk in een plak ham. Schep de bosuitjes door de puree. Maak 6 inkepingen in de puree en leg in elk een in ham gerold slakropje. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng de kaas en het paneermeel. Strooi dit gelijkmatig over de schotel uit.

Zet de schotel onder de voorverwarmde grill. Schakel de magnetron in op 500 Watt en gratineer het gerecht in 5 minuten.