stomen

Gratin van aubergine, tomaten en paprika

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Warm de combimagnetron voor op 225°C. Snijd de aubergine en tomaten in 5 mm dikke plakken. Snijd de paprika' s in 2 cm brede repen. Snijd het groen van de peterselie fijn. Hak de knoflooktenen fijn. Bak het uienstokbrood in de voorverwarmde combimagnetron in 8 minuten goudbruin en knapperig. Schik ondertussen de groenten in lagen in een magnetronschaal. Bestrooi elke laag met wat zout en peper, peterselie en knoflooksnippers. Druppel er 3 eetlepels olijfolie over. Snijd de mozzarella in plakken en dek de groente hiermee af. Druppel nog wat olijfolie over de kaas en strooi er wat zout over. Neem het brood uit de combimagnetron. Schuif de schaal met groente er in. Houd de oventemperatuur aan, schakel de magnetron 6 minuten in op 500 Watt. Laat de groente gaar worden en de kaas smelten en goudbruin kleuren. Snijd het brood in stukken en serveer dit bij de gratin.