stomen

Gratin van aardappel en pompoen met blauwe kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding:
Snijd de blokken pompoen in smalle plakjes.
Snipper de paprika zeer fijn.
Verwarm de oven voor op 225°C, vet een ovenschaal in met boter of margarine en wrijf het gehalveerde knoflookteentje er in uit.

Bereiding:
Vul de ovenschaal in lagen met, afgewisseld, aardappelplakjes en pompoenplakjes en bestrooi elke laag met de paprikasnippers, wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak en de verkruimelde kaas. Eindig met een laagje pompoen en aardappels.

Klop het ei los met de koffieroom en schenk dit uit over de laatste laag.

Zet de schaal in de oven en bak de gratin gaar en goudbruin in 25 minuten.