stomen

Goulash van varkensvlees met spitskool en pofaardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften in halve ringen, duw de uienlaagjes los.
Halveer de paprika, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snijd het varkensvlees in mooie stukjes van 2 cm.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.

Bereiding:
Verhit een braadpan droog voor en bak hierin de rookspekreepjes uit. Schep de varkensvleesblokjes erbij en bak ze op hoog vuur rondom mooi bruin. Temper het vuur. Schep de halve uienringen in de pan en roerbak 3 minuten. Voeg de paprikastukjes en spitkool toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak het mengsel 1 minuut. Schenk het kokende water en de azijn erbij, verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg zout en peper naar smaak en de kummel toe. Dek de pan af en stoof de goulash gaar in 25 minuten.

Bereid intussen de pofaardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron of oven.

Breng de goulash op smaak met een paar lepeltjes roomkaas. Serveer de pofaardappels naar keuze met de bijgeleverde saus of met de roomkaas.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge