stomen

Goed gevulde avocadosalade

Receptinformatie

Salade
Hoofdgerecht
20-30 min

Aardappels

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappels in gelijke parten en kook ze circa 6 minuten in het water. Giet de aardappels af, laat ze uitlekken en stoom ze droog. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Hussel halverwege om.

Avocadosalade

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant. Voeg de zonnebloempitten toe en bak circa 4 minuten mee. Laat de spekjes en zonnebloempitten uitlekken op een bord keukenpapier. Halveer de druiven. Snijd de augurken en feta in blokjes. Meng in een kom de druiven met de augurken, feta, spekjes en zonnebloempitten. Haal de blaadjes van de little gem los en voeg met de rucola toe aan de kom. Knijp het sap van de limoen boven de kom uit en meng de olijfolie extra vergine erdoor. Haal de aardappels uit de oven en meng door de salade. Snijd de radijsjes in stukjes en meng door de salade. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado’s in parten.

Serveren

Verdeel de salade over borden en steek de parten avocado erin.