stomen

Gnocchi met vier kazensaus, snijbonen en walnoten

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal de snijbonen af en snijd ze in ‘Chinese ruiten’ (schuine stukjes van 11/2-2 cm breedte).
Snijd de blauwschimmelkaas, Goudse kaas en Gruyère in kleine blokjes.

Bereiding:
Strooi de gnocchi in een kookpan, voeg de snijbonen toe en schenk het kokende water er op. Roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook gnocchi en snijbonen samen 10 minuten. Alle gnocchi drijven dan.

Smelt intussen in een steelpan met dikke bodem de sjalotjesroomkaas. Roer de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Roer de kaasblokjes erbij.

Laat de gnocchi en snijbonen in een vergiet kort uitlekken en verdeel ze over twee diepe borden. Schep de walnoten erdoor. Maal er royaal zout en peper over. Verdeel de kaassaus over de twee borden.

Rasp aan tafel vers wat Parmezaanse kaas over het gerecht.