stomen

Gnocchi met sperziebonen en ham in tomatenroomsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de artisjokbodems in kleine blokjes. Bewaar het vocht.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Leg de gnocchi in een kookpan. Schenk het kokende water er op. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of tot alle gnocchi boven drijven. Laat de gnocchi in een vergiet uitlekken.

Verhit een kleine braadpan de boter. Fruit hierin de uisnippers glazig. Schep de sperziebonen, blokjes artisjokbodem en de reepjes ham erbij, voeg het artisjokkenvocht en de tomatenpassata toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en stoof de sperziebonen gaar in 8 minuten. Roer de roomkaas bij de saus en laat dit smelten. Schep de gnocchi door de saus.

Verdeel de gnocchi over twee diepe borden. Strooi de peterselie er over. Geef de geraspte Parmezaanse kaas apart erbij.