stomen

Gnocchi met salieboter

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Kook per persoon 75 gram gedroogde gnocchi (van pasta met aardappel erdoor) volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met wat zout. De gnocchi zijn gaar, wanneer ze komen boven drijven. Laat intussen in een braadpan een flinke klont boter smelten. Snijd het blad van de takjes salie in smalle reepjes, hak de knoflookteen fijn en roer ze bij de gesmolten boter. Neem met een schuimspaan de gnocchi uit het kookwater en schep ze bij de boter met salie en knoflook. Roer even om en serveer de gnocchi direct met, liefst versgeraspte, Parmezaanse kaas. Of, voor wie er van houdt, schep er op het laatst de verkruimelde blauwschimmelkaas per persoon door. Geef dit gerecht als warm voorafje, schep dan diepe borden vol. Of geef het als bijgerecht bij allerlei soorten vlees en gekookte groente.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!