stomen

Gnocchi met rookworst, prei en winterwortel

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd de prei in schuine ringen.
Pel de knoflooktenen en halveer ze.
Snijd de rookworst in plakjes.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Smelt de boter in een braadpan. Schep de prei, wortel, knoflook en het karwijzaad in de boter om, voeg wat water toe, leg het deksel op de pan en stoof de groenten, onder af en toe omscheppen, 20 minuten. Voeg als het te droog wordt tussendoor nog wat water toe. Voeg na 15 minuten de plakjes rookworst toe en warm ze mee.

Leg de gnocchi in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de gnocchi 4-5 minuten of tot ze boven komen drijven. Stort de gnocchi in een vergiet, laat ze kort uitlekken en schep ze bij de groente in de pan. Roer de crème fraîche er door. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en paprikapoeder.