stomen

Gnocchi met preisaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 1 1/2 liter water aan de kook. Leg de salieblaadje op elkaar en snijd of knip ze in reepjes.

Strooi de gnocchi in een kookpan, voeg het kokende water toe, roer om en kook de gnocchi gaar in ± 12 minuten, tot ze boven komen drijven. Smelt intussen de boter in een braadpan, voeg prei en bijna alle salie toe en bak de prei onder roeren 3 minuten. Roer de witte wijn erbij en stoof de prei zachtjes gaar in 10 minuten. Breng de prei op smaak met zout en peper. Verhit een steelpan of koekenpan met dikke bodem droog voor, strooi de pijnboompitjes er in en druppel de olie erover. Rooster ze onder regelmatig omschudden goudbruin. Schep ze op een dubbel laagje keukenpapier en bestrooi ze nog warm met wat zout. Schep de helft door de preisaus. Laat de gnocchi in een vergiet kort uitlekken en schep ze in een serveerschaal om met de preisaus. Strooi de rest van de pijnboompitjes en salie erover. Rasp er aan tafel Parmezaanse kaas naar smaak over.