stomen

Gnocchi met knolselderij in hamroomsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Verwarm de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in.
Schil de knolselderij, snijd de knol in plakken van 1/2 cm dikte en snijd die in reepjes van 3-4 cm lengte.
Snijd de prei in schuine ringen.
Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes.

Bereiding:
Leg de knolselderijreepjes in een pan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook ze in 12 minuten bijna gaar. Schenk het kookwater af, vang 1-2 dl op.

Strooi de gnocchi in een pan, schenk de rest van het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook ze net zo lang, tot alle gnocchi boven drijven. Stort ze in een vergiet.

Verhit de boter in een wok of hapjespan, schep de prei erin en stoof de prei zacht in 5 minuten. Schep de roomkaas bij de prei en laat dit smelten, voeg eventueel wat kookwater van de knolselderij toe als het te dik blijft. Breng de saus op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Schep de gnocchi, knolselderij, hamreepjes en salie erbij en warm het geheel goed door.