stomen

Gevulde witte mini aubergines

Receptinformatie

20-30 min

Snijdt het kapje met het groene kroontje van de aubergines (zoals bij een ei). Snijd eventueel ook van de onderkant een stukje af zodat ze stevig staan. Hol de aubergines voorzichtig uit en bestrooi het uitgeholde vruchtvlees met zout. Laat dit een half uurtje intrekken en giet vervolgens het uitgelopen vocht af. Dep het vruchtvlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes. Verhit de olie en bak het vruchtvlees snel om en om tot het beetgaar is. Verwarm de witte wijn of de kruidenazijn met de knoflook en kook dit even door. Ontvel de tomaten, snijd ze in stukjes en doe ze bij het aubergine vruchtvlees. Schenk de hete wijn erop samen met peper en zout naar smaak. Laat dit even afkoelen en schep de fijngeknipte tuinkruiden erdoor. Vul de uitgeholde aubergines met het mengsel en zet de kapjes er weer op. Serveer de mini aubergines als koud voorgerecht met een cocktail lepel en vorkje zodat ze gemakkelijk uitgelepeld kunnen worden. Dit gerechtje is ook heerlijk bij bijvoorbeeld gegrild of geroosterd lamsvlees. Bezit u een magnetron, dan is dit gerecht in circa 4 tot 5 minuten te bereiden op stand 10.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge