stomen

Gevulde vleestomaten met spinazie en ei

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
40-50 min

Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af. Schep het vruchtvlees uit de tomaten en snijd dit in stukjes. Bestrooi de binnenwand en het vruchtvlees van de tomaten met peper en kruidenaromat. Schep de stukjes vruchtvlees in een ingevette ovenschaal waar de tomaten naast elkaar in kunnen staan. Schenk circa 1 cm bouillon, van poeder of van een tablet, in de schaal. Zet de uitgeholde tomaten in de schaal. Was en droog de spinazie. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en fijngeknipte dragon. Leg onderin de tomaten, de kleingesneden spinazie en schenk het eimengsel erop. Zet eventueel de kapjes op de tomaten. Zet de schaal circa 20-30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175ºC tot het ei gestold is. Gebruik het vocht voor een lekkere soep of bind het eventueel iets bij en geef het als saus bij gekookte aardappelen of pasta. Serveer de tomaten als voorgerecht op een bedje van sla of als vegetarisch hoofdgerecht. Geef in het laatste geval 3 tomaten met 1½ ei per persoon en geef extra spinazie als tweede groente. Lekker met gekookte aardappelen, pasta of rijst.