stomen

Gevulde tomaten in bechamelsaus met gnocchi

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Gebruik een magnetronbestendige ovenschaal met hoge rand, waar de tomaten naast elkaar in passen. Vet de ovenschaal.
Snijd van de tomaten een kapje af. Lepel de tomaten leeg. Bestrooi ze van binnen met wat zout en zet ze omgekeerd weg.
Snipper het sjalotje fijn.
Snipper de bleekselderijsteel fijn.
Hak de olijven fijn.
Knip het peterseliegroen fijn.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Meng het quorngehakt met de gesnipperde sjalot, bleekselderij, olijven en tomatenpuree. Vul hiermee de uitgelekte tomaten bol vol. Zet ze in de ingevette ovenschaal.

Klop het bechamelsauspoeder glad en klontervrij met de melk. Schenk het in een magnetronbestendige hoge beker en verwarm deze op volvermogen 4-5 minuten. Klop de saus iedere minuut glad met een garde. Neem de sausbeker uit de magnetron. Laat de saus even staan.

Verhit de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 225°C.

Schenk de bechamelsaus rond en over de tomaten. Zet de schaal in de voorverwarmde magnetron. Houd de temperatuur aan. Schakel de magnetron op 350 Watt. Laat het gerecht in 12-15 minuten gaar worden en bovenop goudbruin kleuren.

Strooi de gnocchi in een kookpan. Schenk het kokende water er op. Breng het water opnieuw aan de kook. Kook de gnocchi gaar: ze drijven dan allemaal boven. Laat ze in een vergiet kort uitlekken. Schep ze in een (warme) schaal om met de boter en bestrooi ze met wat geraspte kaas en peterselie.

Serveer de gevulde tomaten met de gnocchi en de rest van de geraspte kaas.