stomen

Gevulde slakropjes op zalmfilet uit de oven, met nieuwe aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Was de slakropjes grondig.
Knip het bieslook in fijne ringetjes.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 250°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, zet ze op met 3 dl water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels op laag vuur, afgedekt, gaar in 20-25 minuten.

Leg de slakropjes in een kookpan, schenk het kokende water er op en kook de slakropjes 5 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken. Druk overtollig vocht er voorzichtig uit.

Meng de bieslook door de roomkaas. Breng de kaas op smaak met wat zout (en peper).

Bestrijk de plakjes spek dun met mosterd.

Vouw de slakropjes open. Verdeel de roomkaas in vier porties. Vul elk slakropje met een deel van de kaas en vouw de blaadjes stuk voor stuk terug, zodat de kaas helemaal met slablaadjes is omhuld. Wikkel elk slakropje in een plakje spek. Leg de zalmfilets in de ovenschaal. Leg op elk twee slarolletjes. Zet de schaal 10 minuten in de oven, zodat het spek knapperig wordt en de zalmfilets gaar.

Serveer de gekookte nieuwe aardappeltjes erbij. Zet voor de liefhebbers de mosterd op tafel.