stomen

Gevulde portabella’s met spruitjes en tortelloni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd voorzichtig de stelen uit de paddestoelen.
Snijd de stelen klein. Snipper het uitje of sjalotje.

Bereiding:

Schep de pasta en spruitjes in een kookpan, giet het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook, voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta en spruitjes gaar in 8-10 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bestrijk de champignonhoeden van binnen met wat olie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en bak ze 5 minuten.

Schenk wat olie in een steelpan met dikke bodem en bak hierin de uitjes en stukjes paddestoelensteel 5 minuten. Laat het mengsel afkoelen.

Verkruimel de geitenkaas en vul de paddestoelenhoeden hiermee. Bestrooi ze met amandelschaafsel en bak ze 5 minuten.

Meng de gebakken uitjes met stukjes paddestoelen door de dressing.

Stort de pasta en spruitjes in een vergiet, schep het in een schaal om met de dressing.

Leg de paddestoelen op grote borden, schep het pastamengsel erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge