stomen

Gevulde Pom Pom Blanc met oosters gehakt

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
40-50 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder: fijne rasp en ingevette ovenschaal

1. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de paddenstoelen. Deze gekweekte paddenstoelen hoeven verder niet schoongemaakt te worden. Hol met een mesje de paddenstoelen aan onderzijde uit. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in blokjes.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het lente-uitje schoon en snipper dit fijn. Schil de gemberwortel en rasp de wortel fijn.
3. Meng in een kom het gehakt met lente-ui, gemberwortel, ketjap, sesamolie, zout en peper. Vul de paddenstoelen met het gehaktmengsel, verdeel de blokjes vruchtvlees over de bodem van de ovenschaal en zet hierop de gevulde paddenstoelen.
4. Besprenkel de paddenstoelen met olie en bak de paddenstoelen ca. 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker met rijst en peultjes.


* = De verse gemberwortel kan vervangen worden door 1 fijngehakt gemberbolletje (uit pot).