stomen

Gevulde paprika’s met komkommer en feta op Turks brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de halve komkommer overlangs. Steek met een theelepeltje de kern uit beide helften. Snijd de helften overlangs in smalle repen en snijd de repen in kleine stukjes.

Kies vierkante paprika’s uit. Halveer ze precies door de steel. Verwijder de steel niet. Verwijder wel de zaadlijsten.

Snijd de muntblaadjes fijn.

Bereiding:
Strooi de doperwten in een magnetronschaal, voeg 2 eetlepels water toe, dek de schaal af en schakel de magnetron 2 minuten in op 600 Watt, zodat de erwtjes nét gaar worden.

Meng de komkommerblokjes met doperwtjes, munt, pistachenootjes en feta. Vul de komkommers hiermee bol op.

Meng het tomatensap met de yoghurt en schenk dit in de magnetronschaal. Leg de gevulde paprika’s erbij. Dek de schaal af.

Zet de schaal in de magnetron en schakel deze 5 minuten in op 600 Watt.

Halveer intussen het brood. Snijd de helften als een sandwich open. Rooster de beide broden in een broodrooster goudbruin. Leg op elk bord een opengeklapt half brood. Leg de beide paprikahelften er op en lepel de saus erover.