stomen

Gevulde paprika's met gehaktspiesjes en tzatziki

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
30-40 min

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken, afgieten en laten afdampen. Paprika’s in de lengte doormidden snijden. Zaadlijsten verwijderen. Paprika’s circa 5 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout blancheren. Laten uitlekken en afkoelen. Tomatenpuree door pan & oven roeren. Oesterzwammen, tomaten, ananas, cashewnoten, bieslook en roommengsel door de rijst roeren. Op smaak brengen met zout en (versgemalen) peper. Paprika’s op bakplaat van de oven leggen. Rijst in paprika’s scheppen, zachtjes aandrukken. Gevulde paprika’s circa 20 minuten in de oven zetten tot de vulling door en door warm is. Ondertussen lamsgehakt aanmaken met gyroskruiden. Van het gehakt 12 ovalen balletjes draaien. Gehaktballetjes aan satéspiesjes rijgen. Spiesjes in hete olijfolie in circa 8 minuten gaar bakken.

Tzatziki: De komkommer raspen. In zeef vocht eruit drukken. In kom yoghurt en knoflook mengen en komkommer er door roeren. Op smaak brengen met zout en (versgemalen) peper.

Serveren: in midden van warm bord 2 halve paprika’s leggen. Eetlepel tzatziki erop leggen. Gehaktspiesje erbij leggen. Rest van de tzatziki apart erbij geven.