stomen

Gevulde paprika's met couscous op rucola

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Halveer de paprika’s in de lengte, zo dat aan beide kanten steel en steelaanzet blijft zitten. Verwijder de zaadlijsten. Laat de feta uitlekken, vang de olie op. Snijd de ansjovisjes wat kleiner.

Leg de paprikahelften in een magnetronschaal, leg het deksel op de schaal en schakel de magnetron 5 minuten in op 700 Watt. Schep intussen de couscous in een zeef en hang deze in een kleine kom. Schenk het kokende water erover en laat de couscous 2 minuten wellen. Neem de zeef uit de kom en laat de couscous uitlekken. Meng er 2 eetlepels olie, de uitgelekte fetakaas, ansjovis en tapenade door. Draai de paprikahelften om en vul ze met het couscousmengsel. Schenk de tomaatstukjes om de paprika’s, leg het deksel weer op de schaal en zet hem terug in de magnetron. Schakel de magnetron 5 minuten in op 700 Watt. Verdeel de rucola over 2 borden. Leg er een gele en rode paprikahelft op. Lepel het tomatenvocht over de paprika’s, schep de blokjes tomaat er om heen.