stomen

Gevulde papaja’s met curry van kipgehakt

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Halveer de papaja’s, schep de zaden er uit. Schep een deel van het vruchtvlees er uit, maar laat een stevige wand staan. Besprenkel het vruchtvlees in de vruchthelften met limoensap. Leg ze om en om in een passende ovenschaal. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees klein. Snipper de ui. Verhit een wok droog voor. Roerbak het kalkoengehakt hierin, zonder extra vet, goudbruin. Schep de gesnipperde ui en papaja erbij en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflooktenen en het stukje gember boven de wok uit. Rasp de limoenschil boven de wok af. Verkruimel het bouillontablet en voeg het met kerriepoeder en 1 dl water toe. Roer alles om. Stoof het gehakt 5 minuten. Warm intussen de oven voor op 200°C. Vul de papaja’s met het gehaktmengsel en bestrooi het gehakt met de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal middenin de oven en bak de gevulde papaja’s 45 minuten.