stomen

Gevulde Opperdoezer Ronde

Receptinformatie

Bijgerecht
40-50 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Borstel de Opperdoezer Ronde goed schoon en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg op een bakblik een vel bakpapier of bakfolie, zet de aardappelen erop en bak ze circa 20 (kleintjes) - 40 (middelgrote) minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat de aardappeltjes afkoelen. Snijd een klein stukje van de onderkant zodat ze stevig staan en snijd er aan de bovenkant een dekseltje af. Hol de aardappeltjes uit, bewaar het kruim en druk dit met een vork fijn.

Maak de vulling naar keuze (of allebei) en meng deze met het aardappelkruim. Doe de massa over in een spuitzak met grote spuitmond en vul de uitgeholde aardappelen. Garneer met basilicum en/of pijnboompitten. Zet de dekseltjes schuin terug op de aardappelen.

Zet de gevulde aardappelen koel weg.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge