stomen

Gevulde omeletjes met roze oesterzwammen

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Extra: keukenpapier (of een borsteltje) en een kleine koekenpan

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde. Laat de kleine paddenstoelen heel en scheur de grote paddenstoelen in repen. Pel en snipper het sjalotje fijn. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
2. Klop in een kom de eieren met zout los. Verwarm 2 borden voor. Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan en bak hierin met de helft van het eimengsel een dunne omelet. Bak op deze wijze nog een omelet en houd de omeletten tussen de 2 voorverwarmde borden warm.
3. Verhit de overige boter in de koekenpan en bak hierin de spekjes met het sjalotje ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en verwarm deze ca. 30 seconden mee. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de omeletten over 2 borden. Beleg de omeletten met de veldsla, het paddenstoelenmengsel en de kaas en vouw de omeletten dubbel. Lekker met boerenbrood en roomboter