stomen

Gevulde omelet met groentemix en rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Knip de bieslooksprieten in kleine stukjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 10-12 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en houd het warm in de pan.

Verhit intussen de olie in een koekenpan met vlakke bodem. Schep de groentemix erin en roerbak 3 minuten.

Klop de eieren los in een kom met de boemboe en 3 eetlepels water. Schep de hamreepjes en de gebakken groentemix erbij.

Schenk de eiermassa in de koekenpan en laat dit op laag vuur in 10-15 minuten stollen, eventueel met een deksel op de pan, tot de omelet bovenop bijna droog is. Prik af en toe met een vork in het eiermengsel, zodat vochtig ei naar de bodem kan vloeien. Keer de omelet met behulp van het deksel en bak de onderkant in 2 minuten mooi lichtbruin. Keer de omelet, zodat de net gebakken kant boven ligt en snijd de omelet in punten. Bestrooi de punten met bieslook.

Serveer de witte rijst erbij en voeg naar smaak chilisaus toe.

Serveertip: Leg per persoon 3 punten op elkaar, steek er een sateprikker door en leg ze zo, met de prikker horizontaal, op een bord met rijst. Bestrooi het gerecht met bieslook.