stomen

Gevulde meloen met zomervruchten

Receptinformatie

Nagerecht
5-10 min

Snijdt circa 1/3 van de meloen af en neem de pitten met een lange lepel uit de vrucht. Zorg dat de meloen stevig staat, snijdt eventueel een plakje van de onderkant af. Hol de meloen uit met een meloenboor als u bolletjes wilt, anders gewoon met een mes zodat u het vruchtvlees later in blokjes snijdt. Snijdt een kartelrand aan de bovenkant van de meloen. Was en ris de rode bessen. Verwijder eventuele ongerechtigheden van de blauwe bessen, frambozen en bramen. Was ze alleen als het echt nodig is. Meng de bolletjes of blokjes meloen heel voorzichtig met de overige vruchten en de witte port, crème de chassis of siroop. Laat de vruchtensalade 1 uur in de koelkast intrekken. Schep de salade in de uitgeholde meloen en garneer met de verse munt.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!