stomen

Gevulde lamsboutplakken met courgettegratin

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in met zachte boter.
Snijd de lamsboutplakken als een envelopje open en kruid ze van binnen met wat zout en peper.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en puree ze met de staafmixer.
Pluk de tijmblaadjes af en meng ze op 1 theelepel na door de puree.
Schaaf de courgette in dunne plakjes.
Halveer de tomaatjes.

Bereiding:
Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs en in rijen in de ovenschaal. Leg de tomaatjes langs de buitenrand. Strooi wat zout en peper over de groente en strooi de achtergehouden tijmblaadjes over de tomaatjes. Laat de aardappelgratin uit de verpakking op de courgetteplakjes glijden. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron 10 minuten in op 700 Watt.

Vul de opengesneden lamsboutplakken met de uienpuree en steek ze dicht met een cocktailprikker. Kwast ze in met wat olijfolie.

Verhit de grillpan op hoog vuur droog voor. Rooster hierin de gevulde lamsboutplakken aan beide kanten op hoog vuur mooi bruin. Temper de warmtebron en rooster ze aan beide kanten nog 4 minuten.

Geef de gratin en de warme tomaatjes bij de gevulde lamsboutplakken.