stomen

Gevulde kropsla met rijst

Receptinformatie

Rijst
Bijgerecht
10-20 min

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met het bouillontablet gaar. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Verhit in een koekenpan de olie. Roerbak de ui, knoflook en de paprika in circa 5 minuten beetgaar. Knip de peterselie fijn. Schep de gebakken groente en de peterselie door de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Houd de rijst warm. Was de sla, maar laat de kroppen heel. Haal de buitenste bladeren van iedere krop. Maak midden in iedere krop een holletje door de bladeren open te vouwen. Bij erg dichte kroppen moet een gedeelte van de bladeren eruit worden gehaald. Vul het hart van iedere slakrop met het warme rijst-groentemengsel. Vouw de slabladeren vervolgens dicht. Stoom de kroppen 5 minuten, of tot de sla gaar is maar nog knapperig.