Gevulde koolrabi met shoarmagehakt op pilavrijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Schil de koolrabiknollen met een dunschiller en halveer ze. Zet ze in een magnetronschaal, dek de schaal af. Schakel de magnetron 8 minuten in op 600 Watt. Laat de knollen 1 minuut nagaren en wat afkoelen.
Hol de halve koolrabiknollen, eventueel met behulp van een bol grapefruitmesje, uit, zodat een wand van 1 cm blijft staan. Snijd dat wat uitgeschept is in kleine blokjes.
Snipper de ui en teen knoflook.
Snipper het stukje paprika.
Bereiding:
Meng het gehakt met de helft van de uisnippers, de shoarmakruiden, pijnboompitjes en rozijnen. Vul de halve koolrabiknollen hiermee bol op. Dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron op 600 Watt 8 minuten in, zodat het gehakt gaar wordt.
Verhit in een kleine wok de olie en roerbak hierin uisnippers, knoflook, paprika en de helft van de courgetteblokjes 5 minuten.
Verwarm de pilavrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking ook in de magnetron en schep het roergebakken mengsel er door.
Schep de rijst op twee borden, zet op elk bord 2 halve koolrabiknollen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.