stomen

Gevulde koolrabi met shoarmagehakt op pilavrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Schil de koolrabiknollen met een dunschiller en halveer ze. Zet ze in een magnetronschaal, dek de schaal af. Schakel de magnetron 8 minuten in op 600 Watt. Laat de knollen 1 minuut nagaren en wat afkoelen.

Hol de halve koolrabiknollen, eventueel met behulp van een bol grapefruitmesje, uit, zodat een wand van 1 cm blijft staan. Snijd dat wat uitgeschept is in kleine blokjes.
Snipper de ui en teen knoflook.
Snipper het stukje paprika.

Bereiding:
Meng het gehakt met de helft van de uisnippers, de shoarmakruiden, pijnboompitjes en rozijnen. Vul de halve koolrabiknollen hiermee bol op. Dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron op 600 Watt 8 minuten in, zodat het gehakt gaar wordt.

Verhit in een kleine wok de olie en roerbak hierin uisnippers, knoflook, paprika en de helft van de courgetteblokjes 5 minuten.

Verwarm de pilavrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking ook in de magnetron en schep het roergebakken mengsel er door.

Schep de rijst op twee borden, zet op elk bord 2 halve koolrabiknollen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge