stomen

Gevulde komkommers met tonijn en gebakken aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de kleine komkommers overlangs. Schraap met een theelepeltje het zaad eruit en verwijder dit. Hol ze nog wat verder uit. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees klein, strooi er wat zout over en laat het uitlekken in een zeef. Bestrooi de uitgeholde komkommers met zout en leg ze omgekeerd op een doek.

Snipper het sjalotje zeer fijn.

Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees zeer fijn.

Snijd het peterselie en/of koriandergroen zeer fijn.

Halveer de aardappeltjes.

Bereiding:
Verhit in een kleine wok de boter, tot het gaat bruisen. Schenk de olie erbij. Schep de aardappels er in en bak ze, onder regelmatig omscheppen, goudbruin en gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten een schoongemaakte en gehalveerde knoflookteen toe.

Druk de komkommerblokjes in de zeef goed uit.

Giet de olie van de tonijn, maar vang het op. Prak de tonijn fijn. Pers de tweede teen knoflook boven de tonijn uit. Voeg de komkommer, rode peper, peterselie en/of koriandergroen en kappertjes toe. Roer het smeuïg met de mayonaise. Breng de salade op smaak met zout en peper en voeg, als het toch nog wat te droog is.

Dep de uitgeholde komkommers droog. Leg op elk bord 3 halve komkommers. Vul ze met de tonijnsalade.

Geef de gebakken aardappels apart erbij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!