stomen

Gevulde komkommer met gehakt en pindasaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Was de komkommers, maar schil ze niet. Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten en hol de komkomershelften uit (bewaar het uitgeholde komkommervruchtvlees voor een dorstlessende komkommerdrank of soep ). Maak het gehakt aan met de fijngesnipperde prei, nasikruiden, losgeklopte ei en sambal naar smaak. Vorm van het gehaktmengsel vier lange rollen en druk deze in de uitgeholde komkommerhelften. Beboter een langwerpige ovenvaste schaal en leg de komkommerhelften naast elkaar in de schaal. Schenk de bouillon erbij. Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 190 graden tot ze gaar en bruin zijn. Bedruip de komkommers tussentijds een of tweemaal met de bouillon. Mochten de komkommers na 15 a 20 minuten al mooi bruin van kleur zijn, dek ze de laatste 5 a 10 minuten dan af met bakpapier of met aluminiumfolie.

Lekker met pinda, saté of ketjapsaus.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge