Gevulde komkommer met gehakt en pindasaus
Receptinformatie
Was de komkommers, maar schil ze niet. Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten en hol de komkomershelften uit (bewaar het uitgeholde komkommervruchtvlees voor een dorstlessende komkommerdrank of soep ). Maak het gehakt aan met de fijngesnipperde prei, nasikruiden, losgeklopte ei en sambal naar smaak. Vorm van het gehaktmengsel vier lange rollen en druk deze in de uitgeholde komkommerhelften. Beboter een langwerpige ovenvaste schaal en leg de komkommerhelften naast elkaar in de schaal. Schenk de bouillon erbij. Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 190 graden tot ze gaar en bruin zijn. Bedruip de komkommers tussentijds een of tweemaal met de bouillon. Mochten de komkommers na 15 a 20 minuten al mooi bruin van kleur zijn, dek ze de laatste 5 a 10 minuten dan af met bakpapier of met aluminiumfolie.
Lekker met pinda, saté of ketjapsaus.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.