stomen

Gevulde knolselderij

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Was en schil de knollen met een dunschiller. Kook ze gaar in ruim kokend water met zout en citroensap in 60 – 75 minuten. Leg een bord op de knollen in de pan zodat ze onder water blijven. Schil de aardappel en kook deze de laatste 15 minuten mee. Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de bladselderij grof en snijd de gare aardappel in blokjes. Verhit 25 gr boter in een pan en fruit hierin sjalot en knoflook glazig. Voeg tomaat, bladselderij en aardappel toe en schep de kabeljauwstukjes erdoor. Warm ca. 5 minuten door. Kook de visbouillon met de witte wijn en de créme fraîche wat in. Snijd een kapje van ca. 2 cm van de selderijknollen en hol ze met een grapefruitmes of scherpe lepel uit. Snijd ongeveer de helft van de inhoud van de knol in stukjes en schep deze door het vismengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul de selderijknollen met de vulling, zet ze in een ovenschaal en giet het ingekookte vocht erover. Bestrooi elke knol met paneermeel en leg een klontje erop. Zet de schaal in een voorverwarmde oven tot een goudbruin korstje ontstaat.

Garneer met een plakje citroen en een takje bladselderij.