stomen

Gevulde kipfilets met worteltjespuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd het peterseliegroen fijn.
Warm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olie.

Bereiding:
Snijd de kipfilets aan vanaf een smalle kant als een zakje open.

Maak de ansjovisfiletjes schoon en prak ze door de roomkaas. Vul hiermee de kipfilets. Leg de gevulde kipfilets in de ingevette ovenschaal. Kwast de filetjes in met olie en maal er wat zout en peper over. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat de kipfiletjes in 30 minuten goudbruin en gaar worden. Temper de oven na 15 minuten tot 175°C.

Leg de worteltjes en aardappels in een kookpan, schenk er 3-4 dl water op en breng het water snel aan de kook. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe en kook wortels en aardappels samen gaar in 15 minuten. Giet het kookwater af, voeg de boter toe, schenk de melk erbij en breng dit aan de kook. Stamp wortels en aardappels door elkaar tot een luchtige puree en schep de peterselie er door.