stomen

Gevulde kalkoenbiefstukjes bij spinazie met champignons en notenbroodsoldaatjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 225°C.
Snijd de kalkoenbiefstukjes met een vleesmes als een zakje in.
Snipper het sjalotje.

Bereiding:
Meng de tomatentapenade met de tonijn uit blik.

Leg in elk kalkoenzakje een opgevouwen plakje ontbijtspek. Vul de zakjes met de tonijntapenade. Steek ze dicht met een cocktailprikker. Verhit in een kleine braadpan 2 eetlepels boter en braad hierin de gevulde kalkoenbiefstukjes aan beide kanten goudbruin en gaar in 15-20 minuten.

Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vervolgens in 2 cm dikke plakjes. Besprenkel deze met olijfolie en bak ze, op het ovenrooster, in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.

Verhit de rest van de boter en 1 eetlepel olie in een hapjespan of kleine wok en fruit hierin het gesnipperde uitje. Schep de champignonplakjes erbij en roerbak 4-5 minuten, tot de champignons vocht loslaten. Schep de spinazie erbij en laat de spinazie, onder regelmatig omscheppen, in 3-4 minuten slinken.

Schep de spinazie op 2 platte borden, leg op elk een gevuld kalkoenbiefstukje. Geef het brood apart erbij.