stomen

Gevulde kalfsoester met bloemkool en salsa frita

Receptinformatie

30-40 min

Maak eerst de salsa frita. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Maak de pepers schoon en snijd ze fijn. Verhit de olie, fruit hierin de ui en de knoflook 1-2 minuten. Voeg de pepers toe met de in stukjes gesneden tomaten, zout, peper en oregano. Laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Snijd de kalfsoesters in als een zakje. Leg de plakken rauwe ham plat neer en verdeel de feta eroverheen. Vouw goed dicht als een pakketje en stop in elke kalfsoester een pakketje. Bestrooi de kalfsoesters licht met bloem en peper naar smaak (zout hoeft niet i.v.m. de rauwe ham). Maak het ‘zakje’ dicht met cocktailprikkers. Verhit de boter en bak de kalfsoesters in circa zes minuten om en om bruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers.
Serveer de gevulde kalfsoesters met de bloemkoolroosjes met de salsa frita en gebakken aardappeltjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!